Drukwerk kosten besparen

Drukwerk kosten besparen kan op verschillende manier. We geven je graag enkele tips om de kosten voor drukwerk zo laag mogelijk te houden.

Drukwerk kosten bespaartips

  • Drukwerk kosten worden onder andere bepaald door de kwaliteit van het papier dat je kiest. Hoe zwaarder, hoe duurder. Het spreekt voor zich dat je voor een luxe folder geen printpapier kiest. Maar wellicht is 90 grams papier voor een flyer of strooifolder meer dan voldoende
  • Om iets te drukken dient de drukpers met zijn kleurentoren ingesteld te worden. Dit kost tijd en maakt drukken in kleine oplages relatief duur. Bij printen is dit niet het geval en kun je al iets produceren vanaf een oplage van één stuk. Echter, als het om grote oplages gaat, is drukken meestal sneller en goedkoper.
  • Begin op tijd met je drukwerk. Spoedopdrachten voor drukwerk leiden tot hoge kosten. De drukker moet zijn planning omgooien voor de spoedorder en er komt vaak een toeslag bovenop voor tijdszending.
  • Het loont de moeite verschillende prijzen op te vragen. Ook als je al jarenlang zaken doet met een vaste drukwerk leverancier. Zijn de prijzen nog wel marktconform? Het opvragen van enkele offertes geeft antwoord op deze vraag.