Drukken en verspreiden van folders

Drukken en verspreiden van folders, reclamedrukwerk en direct mail vergt een professionele aanpak. Door te letten op een goede prijs-kwaliteit verhouding voor drukwerk en slimme manier van verspreiden haal je optimaal rendement uit je keuze voor het drukken en verspreiden van folders.

Drukken en verspreiden van folders of ander reclamemateriaal begint met het bepalen van de inhoud en vormgeving van het drukwerk. Slimme retailers stemmen dit nauwkeurig op hun doelgroep af. Logisch, de inhoud en vormgeving is voor jongeren anders dan voor ouderen. Voor het drukken van je folder kies je natuurlijk voor een drukker die een lage prijs combineert met kwalitatief goed drukwerk. Afhankelijk van de aard en de oplage wordt het drukwerk met offset of digitale drukpersen verzorgd.

Na drukken verspreiden

Na het drukken van het drukwerk volgt het verspreiden. Het is slim om dit in één hand te houden. Dit is wel zo efficiënt en dus ook kostentechnisch interessant. Voor het verspreiden van drukwerk onderscheiden we verschillende verspreidniveaus, in oplopende volgorde van fijnmazigheid. Dat betekent dat je steeds dichter op je (potentiële) klant zit:

  • 4-positie postcode – Gemiddeld ca. 1.860 huishoudens
  • Bezorgwijk – Gemiddeld ca. 270 huishoudens
  • 6-positie postcode – Gemiddeld ca. 17 huishoudens
  • Adresniveau – 1-op-1 bereik van huishoudens

Advies over drukken en verspreiden

Natuurlijk speelt bij de keuze drukken en verspreiden altijd de afweging van hogere verspreidkosten bij een hoog verspreidniveau tegen de besparing op drukwerk en de verspreidoplage bij een lager verspreidniveau. Laat je hier vooraf goed over informeren.