Direct verspreiding

Direct verspreiding, dus direct in de brievenbus van de juiste doelgroep, is een manier van huis aan huis reclame met een hoge aandachtswaarde. Natuurlijk vergt direct verspreiding wel wat huiswerk vooraf. Je moet immers goed weten wie je je doelgroep is en waar zij wonen.

Bij direct verspreiding heb je een goede, actuele database nodig van je klanten en/of potentiële klanten. Je kunt hen dan op adresniveau benaderen. Open Dagen, kortingsacties of speciale kennismakingsdagen lenen zich uitstekend voor de manier van drukwerk verspreiden.

Direct aandacht

Voor direct verspreiding heb je meer nodig dan alleen de naam- en adresgegevens van je (potentiële) klanten. Je hebt data nodig, ook wel big data genoemd. Die data zijn steeds vaker voorhanden. Het is belangrijk dat je veel aandacht besteedt aan het verzamelen, vastleggen en analyseren van de gegevens. Op basis hiervan moet je immers kunnen voorspellen welke klant of klanttypen behoefte hebben aan een bepaald product of dienst. Je kunt daar heel gericht en direct je communicatie op richten, bijvoorbeeld met direct verspreiding.

Persoonlijk geadresseerd drukwerk

Amerikaans onderzoek toont aan dat een direct mail in de brievenbus een respons heeft van 4,4%. De Britse Direct Marketing Association (DMA) concludeert op basis van recent onderzoek dat zo’n 70 procent van alle marketeers direct marketing inzet vanwege de bewezen effectiviteit van persoonlijk geadresseerd drukwerk. Interessant om te weten als je overweegt met direct verspreiding aan de slag te gaan.