Direct verspreiding van flyers

Direct verspreiding van flyers en andere promotiemateriaal werkt. Huis aan huis verspreiding is een effectief middel om naamsbekendheid op te bouwen en meer klanten te werven. Want bijna de helft van de lezers komt direct in actie na het lezen van jouw folder.

Verspreiding van flyers kan op verschillende manieren. Huis aan huis bijvoorbeeld of geadresseerd en door de postbode bezorgd. Sommige bedrijven geven de voorkeur aan verspreiding via het wekelijkse gesealde folderpakket. Daaraan kleven voor- en nadelen. Iemand die daadwerkelijk geïnteresseerd is, zal zeker tijd uittrekken om de folders en dus ook jouw folder –  te lezen. Ontvangers die geen belangstelling hebben, gooien het pakket wellicht direct de afvalbak in. In dat geval hebben alleen de voorste en achterste folder nog enige kans op aandacht.

Direct verspreiding door de post

Wie echt wil opvallen kan kiezen voor direct verspreiding met de postbode. Op deze manier bereik je zelfs de huishoudens met een anti- brievenbus-reclame sticker. De aandacht voor de op deze manier verspreide folder is groot. Immers, de folder valt gelijktijdig met de post van die dag in de brievenbus. Bij het doorkijken van alle ontvangen post, gaat jouw folder automatisch mee.

Kosten afwegen

Om de meest passende manier van direct verspreiding voor jouw bedrijf te bepalen is het zinvol om een goede afweging van de kosten te maken. Neem daarin de verspreidingskosten mee en de kosten voor het drukwerk. Alles optellend en aftrekkend kom je uiteindelijk tot de verspreidingsmethode die het best bij jouw bedrijf past.