Direct Mail kosten

Direct Mail kosten bestaan uit de prijzen voor drukwerk, handling en porto. Met een professionele partner is het mogelijk om de meest voordelige postaanbieder te selecteren. 

DM kosten: drukwerk

Direct Mail begint met het vaststellen en samenstellen van je Direct Mail campagne. Welke boodschap wil je versturen en hoe? Alle keuzes die je hierin maakt hebben invloed op de Direct Mail kosten. Schrijf je je Direct Mail zelf of kies je een professionele tekstschrijver? Besteed je de vormgeving wel of niet uit? En welk soort drukwerk kies je? Ben je weinig ervaren met het versturen van Direct Mail, kies dan een professionele partner die meedenkt en adviseert om deze Direct Mail kosten scherp in de gaten te houden.

Direct-Mail kosten: handling

Naast het drukwerk is er vaak ook een verpakking nodig. Dat kan bijvoorbeeld een envelop, seal, paperwrap of banderol zijn. Er zijn dus verschillende mogelijkheden om het drukwerk wat je wilt versturen te verpakken. Al die mogelijkheden hebben ook hun eigen prijskaartje. In onze webshop kun je eenvoudig een Direct-mail samenstellen en direct de tarieven zien van de verschillende mogelijkheden. De tarieven zijn inclusief het machinaal of handmatig verpakken van jouw Direct-mail.

DM kosten: porto

Direct Mail is persoonlijk en opvallend. Maar hoe kom je aan de adressen van potentiële klanten? Diverse bedrijven bieden adressenbestanden te koop aan. Het is mogelijk om adressen te selecteren die bij je doelgroep aansluiten. Of je doelgroep nu bestaat uit consumenten of bedrijven. De Direct Mail portokosten zijn uiteraard afhankelijk van het aantal adressen dat je gaat benaderen, de inhoud van je Direct Mail (gewicht) en het al dan niet invoegen van een antwoordkaart met antwoordnummer.

Direct-Mail kosten: Response

Zeker als je met grote consumentengroepen werkt, is het verwerken van de respons op je DM een uitdaging. Logisch, de respons komt vaak in korte tijd en in grote hoeveelheden binnen. Respons kan via verschillende kanalen (multichannel) binnenkomen: per post, e-mail, of via bijvoorbeeld jouw website of websop. Dit betekent dat je organisatie klaar moet zijn voor een dergelijke piekbelasting. Of je het nu zelf doet of uitbesteedt, het kost tijd en geld en is dus een wezenlijke factor bij het bepalen van de totale Direct Mail kosten.