A5 folder maken

A5 folders zijn eigenlijk gevouwen folders. De maat is eenvoudig voor te stellen, immers een A5 is een halve A4. Eigenlijk is een A5 folder een flyer. Dit omdat deze folder veelal niet gebonden of geniet is. De bladverdeling in de A5 folder komt tot stand door vouwen. Hierdoor ontstaat er op de verschillende pagina’s een natuurlijke verdeling voor informatie.

A5 folder vouwen

Voor de A5 folder bestaan verschillende vouwmethodes en formaten. Iedere vouwwijze heeft zijn eigen papiermogelijkheid en eindformaat. Het meest voorkomend is dat de folder één keer gevouwen wordt. Hierdoor ontstaan vier pagina’s doordat de voor- en achterzijde van het papier ieder twee pagina’s krijgt. Een leuke, opvallende manier om een A5 folder te vouwen is de 2x vouwen wikkel of 2x vouwen zigzag. Op deze manier wordt het papier in drieën gevouwen en ontstaan er zes pagina’s.

A5 folder papiersoort

Het papier dat je kunt gebruiken voor het maken van een A5 folder loopt uiteen van 135 grams tot 250 grams. Deze laatste papiersoort gebruik je bijvoorbeeld als jouw A5 folder echt bewaardruk is. Je kiest voor een lichtere papiersoort als het attentie- of promotiedrukwerk betreft.

Eenvoudig drukken en verspreiden

A5 folders zijn over het algemeen makkelijk te drukken, in zowel kleine als grote oplages. Daarnaast vallen de kosten laag uit bij het drukken van A5 folders. Je kunt A5 folders ook goed gebruiken om huis-aan-huis te verspreiden. Bij Verspreiden.com kun je heel gemakkelijk een huis-aan-huisverspreiding bestellen en direct jouw A5 folders meebestellen. De kosten voor het drukken en huis-aan-huis verspreiden van jouw folders vallen erg mee.