Spotta, hét folderpakket van Nederland

Spotta is een grote verspreider van brievenbusreclame in Nederland. Het bedrijf bereikt wekelijks meer dan 7,6 miljoen huishoudens in Nederland. Spotta was eerder bekend onder de naam ‘Netwerk VSP’ en heeft haar hoofdkantoor in Utrecht. Verspreiden.com werkt o.a. samen met Spotta voor jouw verspreiding van folders en drukwerk in Nederland. Op ons verspreidplatform kun je eenvoudig een folderverspreiding met Spotta bestellen. Wanneer je als consument vragen over Spotta hebt, bijvoorbeeld met een vraag over de bezorging op jouw adres, kun je rechtstreeks bij Spotta terecht! 

spotta folderpakket verspreiding

Spotta folderpakket
Wanneer je jouw drukwerk wilt laten verspreiden samen met andere folders of drukwerk in Nederland dan kun je ervoor kiezen om jouw drukwerk via het Spotta netwerk te verspreiden. Jouw drukwerk komt dan in het geseald folderpakket van Spotta terecht in de postcodes waar jij wilt dat jouw drukwerk verspreid wordt. De bezorgers van Spotta houden daarbij rekening met de lokale regelgeving van de nee-sticker of de ja-sticker. Wist je dat maar liefst 96% van de Nederlanders folders leest? Een groot deel daarvan gebruikt hier het Spotta folderpakket voor.

Verspreidnetwerk
Iedere week verwerkt Spotta op haar productielocaties gemiddeld 80 miljoen folders tot ruim 4.8 miljoen folderpakketten. Die worden vervolgens afgeleverd bij de bezorgers aan huis. Het landelijke distributienetwerk van Spotta bestaat uit 21.000 bezorgwijken met een gemiddelde grootte van 215 folderpakketten. Bij elkaar opgeteld staan alle bezorgwijken van Spotta gelijk aan een bezorgronde van 145.000 kilometer per week.

Bezorgers
Een folderbaan is vaak het eerste bijbaantje voor jongeren. Dat geldt voornamelijk voor 13 en 14 jarigen. In deze leeftijd mag je namelijk nog geen andere bijbaan hebben. Het bezorgkorps bestaat uit bezorgers in de leeftijd van 13-88 jaar. De meest voorkomende leeftijd is 16 jaar.

InMijnBus
Spotta is ook de beheerder van InMijnBus. Via InMijnBus kunnen huishoudens met één klik aangeven of zij het folderpakket wel of niet willen ontvangen. Het is ook mogelijk om de bezorging tijdelijk te onderbreken, bijvoorbeeld bij vakantie. InMijnBus is een initiatief van Spotta en heeft volgens de organisatie als doel om de folderverspreiding slimmer en duurzamer te maken. Het doel is om het aantal ongewenste folders te verminderen en de hoeveelheid papierverspilling te beperken.

InMijnBus verspreiding spotta folders opt-in

 

Folderdisplay

folderdisplay SpottaMet de Folderdisplay is jouw folder ook beschikbaar op de plek waar je doelgroep zich bevindt tijdens het winkelen: in de winkelstraat. Winkelend publiek neemt het folderpakket gratis mee. Hierdoor bereik je jouw doelgroep nog sneller en gemakkelijker. Wanneer je een bestelling plaats op Verspreiden.com dan zorgen wij ervoor dat jouw flyer ook in de folderpakketten zit bij de folderdisplay’s in jouw verspreidregio! Dat is mooi meegenomen. Het folderdisplay is vooral beschikbaar in gebieden waar het folderpakket een lager bereik heeft, zoals Ja-sticker gemeenten en buitengebieden.

Heb je als consument een vraag over de bezorging op jouw adres? Neem dan rechtstreeks contact op met Spotta.