6 oktober 2022

Post in de brievenbus is waardevol

Nederlanders hechten waarde aan brievenbuspost. Zeker als het gaat om post met een veiligheids- of financieel aspect wil het merendeel van de mensen (maar liefst 85%) berichten hierover graag fysiek als brievenbuspost ontvangen. Daarbij kun je denken aan belangrijke informatie, zoals inlogcodes, wachtwoorden, belangrijke documenten of financiële overzichten.

Deze conclusie komt voort uit een onderzoek (MetrixLab) van PostNL. Zo hechten Nederlanders hechten veel waarde aan het ontvangen van post. Ruim meer dan de helft (61%) geeft aan post belangrijk te vinden omdat het overzichtelijk is. Bovendien beschouwen veel mensen brievenbuspost als veiliger. Dit wordt bovendien door alle leeftijdsgroepen zo ervaren. Ongeveer 15% van de Nederlanders vindt post onbelangrijk. Zij willen het liefst alles digitaal ontvangen.

Beter overzicht

Volgens ruim de helft van de Nederlanders heeft post nadrukkelijk meerwaarde vergeleken met berichten via e-mail, een app, online portal of website. De reden die zij daarvoor aangeven is dat fysieke post meer overzicht biedt. Bovendien is post in de brievenbus makkelijk te bewaren en helpt de post als herinnering om een benodigde actie uit te voeren.

Urgentie

Een ander voordeel van post in de brievenbus is dat het een gevoel van urgentie creëert. Daardoor wordt de inhoud ook beter onthouden. Veel mensen weten dat de kans dat een belangrijk bericht ondersneeuwt tussen al de andere, minder belangrijke berichten in de inbox groot is. Naar verwachting zal de waarde en impact van post dan ook blijven, en daarmee de wens om belangrijke documenten per post te ontvangen ook.

Post versturen?

Bij Verspreiden.com kennen we de kracht van de brievenbus al jaren. Meer weten? Neem dan eens contact met ons op: Verspreiden.com op, telefoon: 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

 

 

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com