Huis aan huis reclame en de kracht van de brievenbus

Huis aan huis reclame bewijst de kracht van de brievenbus. Wie met zijn boodschap op de deurmat valt, scoort. Huis aan huis reclame is bewezen effectief, óók in dit digitale tijdperk.

Onderzoek toont aan dat traditionele middelen, zoals huis aan huis reclame, vaker en aandachtiger worden gelezen dan online varianten.

Huis aan huis reclame verleidt

Bij sommige vormen van communicatie wint offline het nog steeds van online. Zo blijkt uit onderzoek van GfK dat de papieren folder meer effect heeft dan de online variant. Ongeveer 11,1 miljoen mensen lezen nog altijd trouw papieren folders, tegen 3,5 miljoen die alleen of ook digitaal lezen. Het lezen van huis aan huis reclame wordt door veel mensen gezien als een vorm van ontspanning. Per week besteedt een ontvanger ongeveer 17 minuten aan het lezen van foldertjes. Vier op de vijf Nederlanders ontvangt nog steeds huis-aan-huis reclamefolders. Uit het onderzoek van GfK blijkt dat een papieren folder sneller tot een aankoop leidt, dan wanneer een product of dienst alleen online wordt vertoond. De meeste aankopen vinden nog altijd offline plaats, maar er is wel sprake van een groei in de online verkopen. Bij elektronica ligt dat percentage op 63 procent en bij huishoudelijke producten op 7 procent.

Huis aan huis reclame en crossmediaal

Offline folders en online folders kunnen elkaar versterken. Er zijn steeds meer retailers, die de waarde inzien van crossmediale reclame. Huis aan huis reclame speelt daarbij een grote rol. Consumenten maken op verschillende manieren gebruik van de diverse kanalen. Daarom is de combinatie van huis aan huis reclame, een website en een online folder goed. De huis aan huis reclame wordt gebruikt om ideeën op te doen en om te ontspannen. De website is goed voor aanvullende informatie over aanbiedingen en producten en de online folder tot slot biedt informatie, ontspanning en inspiratie.