21 augustus 2018

NOM Folder Monitor 2018: foldergebruik is springlevend

Nederland is wat je noemt een folderland. Door de jaren heen is het gebruik van folders dan ook stabiel. De nieuwe NOM Folder Monitor onderstreept opnieuw de status en het belang van de folder: 95% van de Nederlanders heeft in de afgelopen 12 maanden minimaal één folder gelezen.

De papieren folder voert nog steeds ruim de boventoon met 11,3 miljoen lezers. Wel is het aantal mensen dat de papieren folder ontvangt iets aan het dalen. Dit komt onder andere door de introductie van de JA/JA sticker in Amsterdam en omgeving. Drie jaar geleden ontving nog viervijfde van de Nederlanders de papieren folder (81%). Tegenwoordig ontvangen 10,6 miljoen Nederlanders de papieren folder (77%). Opvallend is verder dat de uit de NOM Folder Monitor blijkt dat hoger opgeleiden vaker aangeven de folder niet te willen ontvangen.

Volop waardering voor folder

Folders worden volop gewaardeerd. De lezers geven de folder gemiddeld een 6,9 als waarderingscijfer. Dit cijfer is de afgelopen jaren niet veranderd. Met name vrouwen en mensen die papieren folders ontvangen geven de folder hoge cijfers. Opvallend: de waardering voor de folder is zo hoog dat meer dan de helft aangeeft de papieren folder te zullen missen als deze niet meer verschijnt. Er mag dus met recht nog steeds gesproken worden over Nederland folderland!

Het onderzoek is online uitgevoerd onder ruim 6.000 Nederlanders van 13 jaar en ouder door GfK, in opdracht van DDMA en NOM. Zie ook: https://ddma.nl/actueel/ruim-helft-nederlanders-zou-folder-missen/.

Meer informatie

Het maken en versturen van folders is ons dagelijkse werk. We zetten ons ook graag voor jou in. Weten hoe? Neem vandaag nog contact op met Verspreiden.com op 0113 700 202 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com