8 mei 2017

Direct mail en precision marketing

Print speelt nog steeds een belangrijke rol in de communicatiemix. Sterker nog: direct mail is een  effectieve vorm van ‘Precision Marketing’. Om op die trend te kunnen inspelen moet je over meer beschikken dan alleen de naam- en adresgegevens van je klanten. Om doelgericht en effectief te kunnen communiceren, moet je kunnen inschatten welke klant of klantgroep waarschijnlijk een bepaald product of een dienst afneemt. Als je ze natuurlijk op het juiste moment benadert.

Consumenten ontvangen dagelijks zo’n 3.000 marketingboodschappen, via allerlei kanalen. Je moet dus wel heel erg je best doen om de aandacht met je direct mail te trekken.

Direct mail met relevante info
Bij organisaties groeit de wens om ‘omnichannel’ te communiceren met individuele consumenten. De belangrijkste uitdaging daarbij is elke klant heel persoonlijk te benaderen. Dus op precies het goede moment en via het gewenste communicatiekanaal de voor hem of haar relevante informatie te verstrekken. Je bepaalt als afzender natuurlijk nog wel de inhoud van de boodschap. Maar je baseert dit dus op het gedrag en de wensen van de ontvanger. Dit heet geïndividualiseerde (massa)communicatie.

Big data
Om op die trend te kunnen inspelen, heb je meer nodig dan alleen de naam- en adresgegevens van je (potentiële) klanten. Je hebt data nodig, heel veel data – oftewel ‘big data’. Die data zijn steeds vaker voorhanden. Het is daarbij erg belangrijk hoe je al die informatie verzamelt, opslaat en analyseert. Om gericht en effectief te kunnen communiceren, moet je kunnen voorspellen welke klant(-groep) vrijwel zeker een bepaald product of een dienst zal afnemen als je ze op het juiste moment benadert.

Persoonlijk geadresseerd drukwerk
Uit Amerikaans onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat de respons op een e-mail 0,12 procent bedraagt, terwijl een direct mail in de brievenbus op 4,4 procent mag rekenen. De combinatie van print met andere (digitale) kanalen, zoals persoonlijke landingspagina’s en mobiele marketing, levert nog betere responscijfers en een hogere conversie op. De Britse Direct Marketing Association (DMA) concludeert op basis van recent onderzoek dat zo’n 70 procent van alle marketeers direct marketing inzet vanwege de bewezen effectiviteit van persoonlijk geadresseerd drukwerk.

Direct mail versturen?
Wil je direct mail versturen? We helpen je graag. Neem contact op met Verspreiden.com op, telefoon: 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com