29 september 2016

Onze tips voor een perfecte folder

Een brochure of folder voor je winkel, bedrijf of restaurant is nog steeds een interessante keuze. Huis aan huis verspreide folders worden niet alleen met veel plezier gelezen, ze zetten in veel gevallen ook daadwerkelijk aan om tot koop over te gaan. Wil je optimaal profiteren van de kracht van de brievenbus, hou dan een aantal spelregels in acht. Zorg voor een aantrekkelijke lay-out, hou het kort en overzichtelijk en schrijf toegankelijk.

Het maken van je folder start met de vraag: wie krijgt de folder of brochure op welke manier in handen en wat wil ik dat ze vervolgens doen? Zodra je dit weet, schrijf je vanuit deze doelgroep.

1. Benadruk de voordelen van je product of dienst
Niet zozeer de karakteristieken of eigenschappen maar wel de winst voor je klant. Vertel welk probleem je hoe oplost.

2. Denk aan de USP’s (Unique Selling Point)
Vergeet je meerwaarde niet te benadrukken. Wat maakt jouw bedrijf, restaurant of winkel uniek? Waarom moeten klanten bij jou zijn?

3. Schrap alle vakjargon
Hou het simpel. Het is immers wel de bedoeling dat je (potentiële) klanten die de folder lezen, je ook daadwerkelijk begrijpen.

4. Wees niet al te opdringerig
Laat in je folder zien wat je te bieden hebt, maar doe dat op een eerder informatieve dan verkooptoon. Wie overdrijft, wordt toch niet gelooft.

5. Wek vertrouwen
Geef geloofwaardige antwoorden in je folder en gebruik reële klantgetuigenissen om je verhaal kracht bij te zetten. Mensen kopen immers nog altijd van mensen.

6. Sluit af met een uitnodiging
Je wilt toch dat de lezer van je folder contact opneemt, langskomt of een bestelling plaatst? Laat eventueel een foto van je showroom zien, of je winkel of restaurant.

Meer weten over folders en brochures?

Wij vertellen je er graag alles over. Neem contact op met Verspreiden.com op 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com